//Ontdek Nu Welke Woonwerk Fiets Het Best Bij Je Past!
Op de Fiets Naar het Werk

Ontdek Nu Welke Woonwerk Fiets Het Best Bij Je Past!

Dat Nederlanders fietsen is zo bekend dat zelfs mensen aan de andere kant van de wereld er bekend mee zijn. Ook niet zo vreemd als je ziet hoe fietsvriendelijk de meeste steden zijn. De gemiddelde fietser vergeet al snel dat een speciaal fietspad naast de weg niet gebruikelijk is in de meeste landen.

Naast fietsen voor het plezier gaan ook elke ochtend flink wat mensen op de fiets naar het werk. Vooral tijdens de spitsuren brengt een fiets je vaak even snel van A naar B dan de auto, bus of tram. Daarnaast bespaar je nog eens op benzine of OV kosten, verbrand je flink wat calorieën en heb je direct een dosis vitamine D binnen.

Er gaan veel verschillende factoren in het bepalen welke woonwerk fiets het beste is voor jou. We hebben de meest voorkomende types op een rijtje gezet zodat je snel kan zien welke fiets voor woon werkverkeer het beste bij jou past.

Sportieve fiets voor woon werk verkeer

Fietsen naar het werk

Veel mensen zijn op zoek naar een sportieve fiets voor hun woon werkverkeer. Op die manier krijg je tegelijkertijd je dagelijkse hoeveelheid beweging binnen en kom je nog snel aan op je werk ook.

Als je dicht bij je werk woont, kun je hiervoor een standaard racefiets gebruiken. Voor langere afstanden is de racefiets iets minder geschikt, omdat de zithouding voor veel mensen oncomfortabel is als je die lang moet volhouden. Bovendien hebben de meeste racefietsen ook geen ruimte voor een bagagedrager of fietstassen.

Vandaar dat veel mensen een sportieve hybride fiets kiezen; wellicht de beste fiets voor woon werkverkeer.

Een hybride racefiets combineert het sportieve van een racefiets met het comfort van een stadsfiets.

Snelle woon werk fiets

Wie wil er niet een fiets waarmee je extra snel op je werk aankomt zodat je ’s ochtends nog een paar minuten extra kan blijven liggen?

Als snelheid je doel is, dan is een elektrische fiets voor woon werkverkeer je best optie.

Je hebt vast wel eens een keer tijdens het fietsen iemand langs zien gaan die veel sneller ging. Grote kans dat het iemand met een elektrische fiets was.

Niet alleen ga je sneller op een elektrische fiets, je hoeft ook minder kracht te zetten waardoor je aan komt op je werk zonder in zweet uit te breken. Vooral fijn in de zomer als je baas toch verwacht dat je formeel gekleed aankomt op het werk.

De hoogste snelheden worden behaald met een speciaal type elektrische fiets bekend onder de naam ‘speed pedelec.’ Deze kunnen soms zelfs snelheden tot zelf 45 km/u bereiken, waardoor het een geschikte fiets voor lange afstanden is.

Houd er wel rekening mee dat er voor de speed pedelec speciale regels gelden die niet op je van toepassing zijn als je een normale (elektrische) fiets gebruikt.

Lichte woon werk fiets

vouwfiets

Waar vroeger nog werd gelachen om de vouwfiets is het tegenwoordig met de nieuwste technologie een goed alternatief op de normale fiets. Zo is de vouwfiets net zo duurzaam en snel, en zie je vaak het verschil niet eens als de fiets compleet is uitgevouwen.

Een vouwfiets is de ideale woon werk fiets voor mensen die erg ver van hun werk wonen en daardoor de een gedeelte zelf fietsen en een gedeelte de trein nemen.

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je de vouwfiets gemakkelijk mee te nemen en relatief licht zijn. Daarnaast is de vouwfiets het enige soort fiets dat in de trein mee genomen mag worden tijdens de spitsuren.

Een extra pluspuntje is dat je met een vouwfiets ook niet meer minuten lang de volle fietsenstalling hoeft langs te gaan om een plekje te vinden. Je vouwt je fiets simpel op en je zet hem naast of onder het bureau op je werk.

Woon werk fiets vergoeding

Soms kan de kosten van een nieuwe werkfiets best hoog oplopen. Vooral als je kiest voor een elektrische fiets of speed pedelec, je alle fietsaccessoires zoals fietstassen en fietsslot hebt uitgekozen, en een fietsverzekering hebt afgesloten.

Vaak kan er veel geld bespaard worden op de aanschafprijs door eerst eens te praten met je baas. Je kunt bijvoorbeeld een fiets van de zaak krijgen of de werkgever kan ervoor kiezen om een deel van de nieuwe fiets mee te betalen.

Door bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe fiets te zien als een vorm van salaris kun je een fiets kopen voordat je belasting betaald. Afhankelijk in welke inkomensschijf je salaris betaalt, kun je dat 52% besparen op de kosten van een nieuwe fiets.

Bovendien mag je werkgever € 0,19 per kilometer aan reiskostenvergoeding geven aan iedere medewerker.

Als je alsnog het geld niet hebt voor een mooie fiets kun je ook je baas vragen om een renteloze personeelslening die je over enkele maanden terug betaald.

Veel is dus mogelijk, maar de opties verschillen van bedrijf tot bedrijf. Dus ga eerste eens bij je baas langs als je overweegt om een woon-werkfiets te kopen.

Lees ook onze artikelen over de fiets van de zaak en het fietsplan van de belastingdienst, voor meer informatie.