Categorieën
Elektrische Fiets

Wat Kost Een Stella Fiets?

Je hebt vast wel eens van het fietsmerk Stella gehoord. Ze noemen zichzelf de grootste e-bike specialist van Nederland en met regelmaat kom je een van hun reclames tegen op de TV of op het internet.

Bovendien kwam de Stella Livorno Steps zeer goed uit een recente e-bike test van de ANWB.

Genoeg redenen dus om een Stella fiets te overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe elektrische fiets.

Stellafietsen prijzen

Een van de meest opvallende dingen op de website van Stella is dat nergens de prijzen van hun fietsen te vinden is, terwijl je dat bij andere sites zoals fietsenwinkel.nl wel direct kan zien.

Dit is een bewuste keuze van Stella. Op deze manier willen ze eerst het gesprek aangaan met de klant voordat ze de prijs vertellen.

Zelf vind ik dat altijd vervelend tijdens het online shoppen omdat ik graag direct wil weten waar ik aan toe ben. Maar daar staat tegenover dat in de fietsenwinkel de prijs ook niet altijd direct aangegeven staat.

Op de website van Elektrabikes was gelukkig wel een lijstje met wat elke Stella e-bike ongeveer zou kosten. Dit zijn dus NIET de exacte prijzen.

Vincenza Superior €1400,–

Lugano Excellence €1300,–

Allegra € 1000,–

Livorno €1600,–

Copenhague €1900,–

Dolce €1300,–

Forte €1300,–

Novara MPF €2200,–

Arturo Steps €2700,

Gualtiero €2600,

Fiore €1400,

Nantes €1400,–

stella elektrische fiets prijzen

Prijslijst Stella fietsen

De echte prijs kan natuurlijk wat verschillen van de hierboven genoemde getallen. Stella verandert regelmatig het assortiment en de prijzen.

De enige manier om er echt achter te komen wat de meest up-to-date prijzen zijn is om een gratis brochure aan te vragen, die dan vervolgens naar je huis wordt gestuurd.

Dit maakt het moeilijk om de prijs en kwaliteit van Stella fietsen snel te vergelijken met andere fietsen die je online kan vinden.

Stella fiets kopen

Voordat je een dure elektrische fiets koopt wil je natuurlijk voldoende je tijd nemen en de juiste e-bike vinden die bij je past.

Dit wordt je echter niet gemakkelijk gemaakt door Stella omdat ze constant adverteren met flinke tijdelijke korting waardoor je het gevoel krijgt dat je zo snel mogelijk moet kiezen.

In 2017 werd dit onderzocht door het programma Kassa. Volgens de expert die ze spraken worden deze ‘tijdelijke’ kortingen steeds verlengt, en is de kortingprijs eigenlijk de echte prijs.

Of ze dit anno 2019 nog steeds doen is moeilijk te zeggen, en het betekent ook niet direct dat een Stella fiets een slechte keuze is. Ze kwamen namelijk wel goed uit de e-bike test.

Als je dus toch voor een Stella fiets gaat, probeer dan de fiets te kopen wanneer deze een flinke korting heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.