De leukste Fiets Forums Die Je Niet Mag Missen!

Fietsen is leuker als je het samen met iemand anders doet. Maar als je geen fanatieke fietsers of wielrenners in de omgeving hebt, kan je altijd online mensen opzoeken door middel van een fiets forum.

Elk fietsers forum is anders. Sommige zijn heel algemeen waar alles gerelateerd aan de fiets word besproken, maar de meesten gaan over een speciaal thema zoals racefiets forum, wielrennen forum, fietsvakantie forums, etc.

Hier hebben we 5 forums op een rijtje gezet waar je terecht kan als je vragen hebt of als je wilt mee discussiëren.

1. Algemeen fiets forum

Op het forum van de fietsersbond worden dagelijks meerdere topics gestart.

Dit forum heeft meer dan 10 verschillende catagorieen waar alles dat gerelateerd is aan de fiets en fietsen word besproken.

Zo is er bijvoorbeeld een subforum voor routeplanners, aankoop van een fiets, fietsvakanties, etc.

Ook wordt er veel gediscuseerd over artikelen die op de website van de fietsersbond te vinden zijn.

Hieronder is een screenshot van de meest populaire topics van 2019 dat een goed beeld schetst wat er zoal besproken wordt.

forum voor fietsers van fietsersbond

2. Mountainbike & racefiets forum

Het forum van fiets.nl is ruwweg onderverdeel in een subforum voor mountainbikes en eentje voor racefietsen.

Hier kan je al je vragen kwijt over welk fietsmerk het beste is, welk model populair is, en welke wielen het best bij je frame passen. Ook is een aparte sectie over het onderhoud van de fiets.

Vooral populair zijn de Te Koop Aangeboden en Te Koop Gevraagd secties, waar je goedkoop een tweedehands racefiets, mountainbike of accessoires kan kopen en verkopen.

Daarnaast worden ook een aantal dingen gerelateerd aan fietsen en wielrennen besproken, zoals trainingsschema’s, fietscomputers en fiets evenementen.

3. Fietsvakantie forum

Met al je vragen over fietsen in het buitenland kan je terecht op het forum van wereldfietser. Of je nou in Europa blijft, of van plan bent om te fietsen in Zuid-Oost Azie, hier kan je altijd fietsers vinden met kennis over de omgeving.

Hoe neem ik mijn fiets mee naar het land van bestemming? Waar zijn de mooiste uitzichten te vinden? Wat is een reële afstand dat je kan fietsen in het berggebied? Allemaal dingen die je moet opzoeken voor je vertrekt!

alle bestemingen die je kan vinden op het wereldfietser forum

Voor mensen die liever niet alleen op fietsvakantie gaan is er ook een speciale Reisgenoten subforum, waar je nieuwe mensen kan ontmoeten om samen te fietsen.

Ook is er een speciale sectie Fiets en Transport waar besproken wordt hoe je gemakkelijk de fiets mee op vakantie neemt. Zo mag je bijvoorbeeld in Nederland vaak de fiets mee in de trein nemen, maar is dat in het buitenland zeker niet altijd het geval.

4. Consumenten forum

Radar is een bekend TV programma van de AVROTROS waarin services en producten die aan consumenten worden verkocht onder een kritische blik worden beoordeeld.

Daarnaast is er ook een forum waar mensen hun ervaringen en klachten met bepaalde bedrijven en producten kunnen delen.

De sectie over fietsen is niet heel erg actief. Maar als je van plan bent om een nieuwe fiets te kopen, is het de moeite waard om even te kijken of er veel voorkomende klachten zijn.

Vooral de elektrische fiets wordt veel besproken. Er kan namelijk veel mis gaan met de accu van een elektrische fiets.

5. Forum voor fiets geschiedenis

hoge bi

Vereniging De Oude Fiets houd zich bezig met alles rond oude fietsen zoals reparatie, restauratie en natuurlijk lekker fietsen.

Wie wil er nou niet eens een keertje proberen te fietsen op een hoge bi?

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de (Nederlandse) fiets, is de website een prima bron aan informatie.

Op het forum zelf wordt vooral veel gesproken over de technische kant van een oude fiets.

Daarnaast is er ook een actieve subsectie waarin oude fietsen en fietsonderdelen gekocht en verkocht worden.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.