Categorie├źn
Fietsvakantie & Toertochten

Elfstedentocht Fietsen

De Elfstedentocht is een mooie traditie die we alleen in Nederland hebben. Maar jammer genoeg was de laatste Elfstedentocht al meer dan 20 jaar geleden. De winters zijn tegenwoordig niet meer zo koud als dat ze vroeger waren.

Vandaar dat steeds meer mensen ervoor kiezen om de Elfstedentocht te fietsen.

Elk jaar rond pinksteren wordt de fietselfstedentocht georganiseerd. Als je meedoet kan je samen met ongeveer 15.000 anderen de route fietsen. De start is tussen 5 en 8 uur ’s ochtends, en om de tocht succesvol af te sluiten om je voor middernacht binnen zijn.

Mensen die liever de route op een rustiger tempo fietsen zonder alle andere deelnemers, kunnen natuurlijk een willekeurige andere datum in het jaar uitkiezen om de elfstedentocht te fietsen.

Elfstedentocht fietsen route

De elf steden waar de tocht naar vernoemd zijn Bolsward, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, Ijlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, en Workum.

Je zult dus een route moeten uitstipellen die door al deze elfsteden gaat. De route die door de fietselfstedentocht wordt gebruikt kan je hier vinden.

Elfstedentocht fietsen in 5 dagen

De route die in de fietselfstedentocht wordt gefietst die 235 kilometer lang. Zonder enige training kan het dus nog wel eens moeilijk worden om die in een dag te fietsen.

Vandaar dat steeds meer mensen er een vakantie van maken en de elfstedentocht fietsen in 5 dagen.

Naast de elf steden die de route vormen kom je ook langs vele andere steden en dorpjes waar veel te doen en te zien is. Bovendien was Leeuwarden benoemd tot de culturele hoofdstad van Europa in 2018.

Die 5 dagen vul je dus gemakkelijk met een combinatie van sportief fietsen, genieten van de cultuur, en tot rust komen in de natuur van Friesland.

Elfstedentocht Fietsvakantie

Nadat je de route en activiteiten hebt gepland voor je 5 daagse tocht, heb je natuurlijk ook een bed en breakfast of andere vorm van onderkomen nodig.

Je kan natuurlijk zelf alles boeken via Airbnb of een gelijksoortige website.

Als dat allemaal te veel werk is kan je ook voor een elfstedentocht fietsvakantie bij een reisorganisatie kiezen. Dan wordt alles voor je geregeld en kan je rustig de elfstedentocht fietsen van hotel naar hotel.

Tegenwoordig wordt ook vaak bagagevervoer aangeboden bij dit soort fietsvakanties. Dan hoef je zelf niet die extra last mee te dragen op de fiets.

Organisaties die deze fietsvakantie aanbieden zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.