5 Duurste (Elektrische) Fietsen Ter Wereld

Goedkoop is duurkoop word wel eens gezegd. Maar als het op fietsen aankomt is duurder ook zekers niet altijd beter.

Hieronder hebben we de duurste fietsen per type op een rijtje gezet.

Als je een paar nulletjes te veel op de bankrekening hebt staan, is een van deze exclusieve fietsen misschien iets voor jou.

Duurste racefiets ter wereld

De duurste racefiets is de Trek Butterfly Madone die door Damien Hirst is ontworpen en voor $500,000 is verkocht, wat omgerekend rond de €411,000 is. De op een na duurste racefiets is de Trek Yoshitomo Nara Speed Concept die verkocht is voor $200,000 verkocht is, wat omgerekend €164,000.

Er zijn verschillende redenen waarom de Trek Butterfly Madone voor zo’n hoog bedrag verkocht was:

  • De designer Damien Hirst is een beroemde kunstenaar.
  • Lance Armstrong had erop gereden in de Tour de France in 2009.
  • Er werden echte vlinder vleugels gebruikt in het design.
  • Het geld ging naar een goed doel tegen kankerbestrijding.

Tot op vandaag is de Trek Butterfly Madone de duurste racefiets in de Tour de France ooit.

Duurste elektrische fiets ter wereld

De duurste elektrische fiets ooit is de Blacktrail Bt-01 die een verkoopprijs had van $80,000 in 2010, wat omgerekend €68,668 is. Als je de inflatie van de afgelopen jaren meeneemt in de rekening zou deze elektrische fiets tegenwoordig bijna €81,000 kosten.

Het is niet zo verbazend dat deze e-bike tegenwoordig niet meer verkocht word.

Tegenwoordig kost een gemiddelde elektrische fiets ergens tussen de €1200 ~ 2500. De Blacktrail Bt-01 zou dus meer dan 30 keer zo duur dan de concurrentie.

Duurste mountainbike ter wereld

De duurste mountainbike is de Gold Extreme Mountainbike en kost $1,000,000, waardoor deze fiets ook direct de duurste fiets ter wereld is. Deze fiets uit 2013 is gemaakt door The House of Solid Gold en bevat 24K goud, 600 diamanten, en 500 gouden saffier stenen ter versiering.

Hoewel je misschien zou verwachten dat een exemplaar van deze fiets voldoende is, zijn er in totaal 13 van gemaakt.

Duurste elektrische mountainbike

De duurste elektrische mountainbike in Nederland die we hebben kunnen vinden is de Trek E-Caliber 9.9 XX1 AXS die verkocht word voor €12,999. Vlak daarachter is de Trek Rail 9.9 X01 AXS die verkocht word voor €12,499. Cube en Haibike verkopen ook meerdere dure elektrische mountainbikes voor meer dan €10,000 per stuk.

Duurste elektrische bakfiets

De duurste elektrische bakfiets is de Urban Arrow Tender en kost rond de €7,600. Deze serie bakfietsen zijn bedoeld om grote hoeveelheden vracht te vervoeren, en zijn een alternatief op een bestelbusje. De KDV XL-E van de FietsFabriek is met €7,500 net iets minder duur, en kan gebruikt worden om 10 kinderen tegelijkertijd te vervoeren.

Duurste fietsmerk in Nederland

In Nederland hebben we veel verschillende fietsmerken. Tussen deze merken kan je veel verschil vinden als het aankomt op de aanschafprijs, vooral bij elektrische fietsen.

Van alle Nederlandse fietsmerken die e-bikes verkopen is Koga doorsnee het duurste met een gemiddelde verkoopprijs van €3,864.

Toch is de duurste elektrische fiets die momenteel verkocht word de No1 van Gazelle van €5,999.