//Deze Speed Pedelecs Komen Het Best Uit De Test In 2019
beste speed pedelec 2019

Deze Speed Pedelecs Komen Het Best Uit De Test In 2019

De speed pedelec is een elektrische fiets die net even iets sneller kan dan een normale elektrische fiets. Ideaal dus al je regelmatig lange afstanden moeten afleggen op de fiets of geen auto hebt.

Toch komt er nog heel wat bij kijken als je een nieuwe speed pedelec wilt kopen. Aangezien de hoge prijs wil je natuurlijk de juiste keuze maken, maar het grote aanbod maakt dat niet altijd makkelijk.

Vandaar dat we de speed pedelec test van de fietsersbond, elektrabikes, en ebike.be hieronder met elkaar hebben vergeleken.

Kort samengevat: de Stromer ST series komt goed uit elke test en gaat dankzij de krachtige motor snel op zowel vlak en stijl wegdek.

Fietsersbond – speed pedelec test

De fietsersbond test elk jaar welke speed pedelec het beste is tussen de recente modellen.

Dit jaar kwam de Stromer ST2 Sport duidelijk als beste uit de test met een perfecte score van 5 uit 5. Hij is standaard uitgerust met een 814 Wh. accu, weegt 28.4 kg en heeft een kruissnelheid van 45 kilometer per uur.

In vergelijking met de andere speed pedelecs kan je op dit model gemakklijk 45 kilometer per uur halen zelfs zonder super hard mee te trappen.

Als beste deal raadt de fietsersbond de Klever X Speed aan.

Deze heeft weliswaar een accu die een beetje minder lang mee gaat (570 Wh.), maar is ook een stuk goedkoper.

Daarnaast heeft de fietsersbond ook nog eens 7 andere modellen getest. De lijst is als volg:

  1. Stromer ST2 Sport (Best getest)
  2. Klever X Speed (Beste deal)
  3. Stromer ST5
  4. Stromer ST1x
  5. Riese & Müller New Charger
  6. Riese & Müller Nevo Touring HS
  7. Riese & Müller Super Charger GX Rohloff HS
  8. Kalkhoff Integrale Speed 11
  9. Qwic Performance RD10 Speed

Elektrabike – top 5 beste speed pedelecs

Ook Elektrabike heeft eens lijstje met hun 5 favoriete speed pedelecs. In tegenstelling tot de fietsersbond is er echter geen rangschikking, en wordt dus niet aangegeven welk model het beste was.

Wel staan er een paar bekende modellen in de lijst. Zo zijn zowel de Stromer ST2 en de Klever X-Speed terug te vinden. Daarnaast wordt de lijst opgevuld met 3 modellen van Riese & Müller, Gazelle en Bulls.

De volledige lijst is als volgt:

Ebike.de – Speed Pedelec Vergelijking

Hoewel Nederland misschien het meest typerende fietslandje van de wereld is, wordt de speed pedelec en de snelle elektrische fiets ook bij onze oosterburen steed populairder.

Veel van de modellen die je in de winkel zit liggen komen zelfs van Duitse herkomst. Vandaar dat de Duitsers ook best wel het een en het ander van speed pedelecs afweten.

De website Ebike.de heeft 5 nieuwe veelbelovende modellen van 2019 met elkaar vergeleken. Ook deze keer geen ranglijst, maar bij elke model wordt uitgelegd voor wie die het beste geschikt is.

Zo wordt de M1 Spitzing Evolution aanbevolen voor mensen die opzoek zijn naar een speed pedelec met alles er op en er aan. Terwijl de Gazelle Cityzen Speed 380 een geschikt model is voor mensen die vooral in de stad rijden en flexibel moeten zijn.

De 5 speed pedelecs die door Ebike.de worden aanbevolen zijn:

Online speed pedelec kopen

Als je thuis gemakkelijk en snel online een fiets wilt kopen kan je dat doen op de volgende websites:

Regels voor de speed pedelec

Sinds 2017 wordt de speed pedelec gezien als een bromfiets in plaats van een snorfiets.

Dit betekend dat er kompleet andere regels gelden voor mensen met een elektrische fiets en mensen met een speed pedelec. Wees er dus zeker van dat je de regels weet voordat je de weg op gaat.

Voor meer information, lees ons artikel over alles dat je moet weten over de speed pedelec.