Categorieën
Elektrische Fiets Reviews & Vergelijken

Elektrische Fietsen Vergelijken – Best Koop In 2020

De elektrische fiets, ook bekend als de e-bike, is populairder dan ooit. Met een elektrische fiets wordt het fietsen je gemakkelijk gemaakt door een kleine motor en kom je sneller aan op je bestemming.

Toch is het dankzij het grote aanbod niet gemakkelijk om de beste elektrische fiets er tussen uit te kiezen. Maar aangezien de relatief hoge prijs wil je er wel zeker van zijn dat een nieuwe e-bike bij je past voor aankoop.

Vandaar dat we de elektrische fiets testen van de ANWB, Consumentenbond en het Algemeen Dagblad hieronder hebben samengevat en vergeleken.

ANWB – e-bike test

Elk jaar test ANWB de beste e-bike, gebaseerd op verschillende factoren zoals actieradius, kwaliteit van de accu, prijs, stabiliteit, etc. Ook dit jaar deden 120 vrijwilligers mee om de beste te vinden.

Met een 8.3 kwam de Sparts M8s LTD als beste elektrische fiets met middenmotor uit de test. Dit kwam dankzij de goede afwerking, stabiliteit, automatische versnellingen en krachtige trapondersteuning.

Vlak daaronder kwam de Stella Livorno Steps met een 8.1 uit de test. Deze is iets instabieler, voelt een beetje mee oncomfortabel en geeft wat minder ondersteuning. Daar staat tegenover dat de accu een stuk goedkoper is en dus de fiets bijna €200,- goedkoper is.

Maar als je op zoek bent naar een goedkope elektrische fiets met middenmotor past de Kalkhoff Jubilee Move i7 het beste bij je. Dit model heeft weinig extraatjes of poespas en voelt wellicht een beetje kaal aan, maar komt wel met een krachtige motor die je van A naar B brengt.

In totaal heeft de ANWB 20 verschillende modellen getest. De top 5 is als volgt:

 1. Sparta M8s LTD
 2. Stella Livorno Steps
 3. Kalkhoff Jubilee Move i7
 4. B’Twin Elops 940 E
 5. QWIC Premium MN7

Consumentenbond – best getest elektrische fiets

Ook de consumentenbond heeft een jaarlijkse test waarin elektrische fietsen met elkaar worden vergeleken op basis van de accu, trapondersteuning, duurzaamheid, etc.

De consumentenbond legt de nadruk erop dat de best e-bike afhankelijk is van hoe jij hem wilt gebruiken. Als je af en toe een plezier ritje wilt maken is een goedkoper model voldoende. Maar als je elke dag op en neer gaat naar je werk is het beter om te investeren in een goede elektrische fiets die lang mee gaat.

Als geld geen rol speelt, beveelt de consumentenbond de Batavus Stream aan. Met een hoge actieradius, prettige middenmotor en goede hydraulische velgremmen laat deze fiets weinig te willen over. Naast de hoge prijs is het enige minpuntje dat de motor soms een onprettige fluittoon kan maken als je op volle snelheid fietst.

Voor een lagere prijs kan je ook de Sparta F8e kiezen. Dit model scoort goed dankzij de lage instap, grote actieradius, hoge trapondersteuning, en goede voorwielmotor. Een voorwielmotor komt niet zo vaak voor onder e-bikes, maar Sparta laat zien dat ook dit type een goede prestatie kan leveren.

De consumentenbond is echter geen fan van goedkope elektrische fietsen. Deze kwamen stuk voor stuk slechter uit de test dan de duurdere modellen. Wat laat zien dat voor elektrische fietsen de kwaliteit wel degelijk afhangt van de prijs.

Heb je echter niet het geld voor een van de betere modellen, dan worden de Zyssler e-bike, Cross E-city MPF, en Sparta MOJO Electric aanbevolen als goedkope alternatief met een prijskaartje rond de € 1000,-.

Algemeen Dagblad – beste koop elektrische fiets

Het Algemeen Dagblad riep de hulp van hun lezers in om eindelijks een antwoord te vinden op de vraag: wat is de beste elektrische fiets?

De lezers namen de verschillende e-bikes mee voor een testrit en beoordeelde de fietsen op basis van rijeigenschappen, motor, display, comfort en prijs.

De Victesse Strada fiets het fijnst volgens de lezers en werd uitgeroepen tot de beste elektrische stadsfiets met een 8.5. “Rijdt als een trein” en “de traploze versnelling werkt echt perfect” waren veel voorkomende reacties na de testrit. Het enige nadeel dat door een van de panelleden naar voren werd gebracht is dat de prijs redelijk hoog is, zelfs voor een elektrische fiets.

De Gazelle Orange C7+HMB kwam ook goed uit de test, ondanks de aanzienlijk lagere prijs. Vooral het frisse design en de krachtige middenmotor werden als pluspunten gezien. Daarnaast fietst dit model ook fijn zonder enige ondersteuning.

In totaal werden 10 verschillende modellen van verschillende fietsmerken getest. De top 5 elektrische stadsfietsen was als volgt:

 1. Victesse Strada
 2. Gazelle Orange C7+HMB
 3. Riese&Muller Swing
 4. QWIC Premium MN7
 5. Sparta M8b 500Wh

Ga extra snel met een speed pedelec

De speed pedelec is een type elektrische fiets die extra snel gaan. Dit is natuurlijk ideaal als je in de ochtend op tijd op werk wilt zijn of als je lange afstanden aflegt.

Een speed pedelec heeft echter voor en nadelen in vergelijking met de normale elektrische fiets. Zo moet je als fietser op een speed pedelec andere verkeersregels volgen.

Voor meer informatie, lees ons artikel over de speed pedelec.

Online elektrische fiets kopen

Als je online gemakkelijk en snel een elektrische fiets wilt kopen kan dat bij een van deze websites:

 1. fietsenwinkel.nl
 2. 123elektrischefietsen.nl
 3. fietswinkeldiscounter.nl
 4. stellafietsen.nl
 5. santafixie.nl

Andere type elektrische fietsen

Staat je favoriete type elektrische fiets er niet tussen? Bekijk dan ook eens een keertje onze artikelen over:

Conclusie

Als je de bovenstaande elektrische fiets testen met elkaar vergelijkt, is het opvallend dat de top 5 steeds anders is.

Een van de redenen hiervoor is dat smaak sterk kan verschillen. Voor sommige mensen is een grote actieradius de meest belangrijke factor tijdens het beoordelen, terwijl anderen juist een soepele trapondersteuning cruciaal vinden.

Daarnaast zijn er heel veel verschillende modellen op de markt momenteel, en dat neemt in de toekomst waarschijnlijk alleen maar toe. Vandaar dat het bijna onmogelijk is om elk model op te nemen in een test.

Toch kregen de elektrische fietsen van Sparta bij alle drie de fietstesten een goed cijfer. Als je dus van plan bent een nieuwe elektrische fiets te kopen, is het zekers de moeite waard om een e-bike van Sparta te overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.