//Beste Elektrische Bakfiets – Test 2019
beste elektrische bakfiets

Beste Elektrische Bakfiets – Test 2019

Een bakfiets is super handig voor drukke ouders die graag met een fiets hun kinderen vervoeren of boodschappen doen. Maar al dat extra gewicht maakt het fietsen soms wel erg zwaar.

Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische bakfiets, de e-bakfiets, in plaats van een traditioneel model waar je zelf al het werk doet.

Maar als je van plan bent je kinderen in de bak te laten zitten, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat alles veilig is. Kijk dus bij aankoop niet alleen naar welke elektrische bakfiets het goedkoopst is, maar ook naar kwaliteit van de fiets.

In dit artikel vergelijken we verschillende e-bakfietsen en ontdek je waar je op moet letten.

Elektrische bakfiets tweewieler of driewieler

Als je een elektrische bakfiets wilt kopen, moet je op dezelfde dingen letten als bij de aankoop van een normale elektrische fiets.

Er zijn echter twee extra dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je de keuze maken tussen een tweewieler of driewieler bakfiets.

De tweewieler fietst lichter en is meer wendbaar waardoor je makkelijker een scherpe bocht kan maken. Maar veel mensen vinden het moeilijk om een tweewieler op de standaard te zetten omdat de fiets redelijk zwaar is.

Een driewieler heeft geen aparte standaard nodig en is vaak groter en fietst stabieler. Vooral bij een volle kap kan je het verschil goed merken. Daar staat tegenover dat de driewieler een stuk minder makkelijk te manoeuvreren is.

Daarnaast wil je ook rekening houden met het gewicht van een elektrische bakfiets. Zelfs zonder lading in de bak is die een stuk zwaarder dan een normale e-bike. Dat betekent dat je ook een motor nodig hebt die extra krachtig is om op eenzelfde tempo te fietsen.

Elektrische bakfiets test

Elektrische fietsen zijn razend populair en elk jaar worden er weer tientallen nieuwe modellen op de markt gebracht. Vandaar dat elk jaar een elektrische fiets test wordt uit gebracht door bijvoorbeeld de Consumentenbond of Fietsersbond.

Jammer genoeg is de elektrische bakfiets voorlopig nog een stuk minder populair en wordt de e-bakfiets test minder vaak uitgevoerd. Zo is de meest recente test van de Fietsersbond gedaan in 2013.

Dat is natuurlijk best lang geleden. Maar daar staat tegenover dat elk jaar slechts een handje vol nieuwe e-bakfietsen worden uitgebracht.

Hieronder hebben we de beste elektrische bakfietsen van 2019 op een rijtje gezet.

Elektrische Bakfietsen Vergelijken

Urban Arrow

De Urban Arrow werd in 2013 door de Fietsersbond uitgeroepen als de beste elektrische bakfiets en in 2018 kwam die opnieuw als beste uit de test van Elektrabikes.

Dit model oogt lomp en zwaar, maar dankzij de alluminium buizen is dit juist een van de lichtere e-bakfietsen op de markt. Dit fiets heeft een laag zwaartepunt wat zorgt voor stabiliteit ondanks dat het een tweewieler is.

De fiets wordt zowel met en zonder trapondersteuning verkocht. Maar volgens de fabrikant kies 90% van de klanten voor de elektrische variant.

Het grootste nadeel van de fiets is de prijs. Voor de bakfiets alleen betaal je al snel meer dan €4000,-. Als je kiest voor extra’s zoals een regenhuif of maxicosi adapter betaal je nog een paar honderd extra.

Babboe E-city

Babboe is een Nederlands bedrijf dat specialiseert in bakfietsen. Het is dan ook niet vreemd dat de Babboe elektrische bakfietsen goed uit de test komen.

Vooral de Babboe E-City is populair dankzij het sportieve en wendbare design. Dit model is speciaal ontworpen voor ouders.

Zo komt de bak standaard met 3 punts gordels om je kind veilig te vervoeren, en is er een handig opstapje aanwezig zodat de kinderen zelfstandig kunnen in en uit stappen.

Daarnaast kan de fiets worden uitgebreid door middel van een tweede bankje of een speciale maxicosi houder.

Jammer genoeg heeft de motor wat moeite als je een heuvel op wilt fietsen en kan die redelijk lawaai beginnen te maken. Als dus in een heuvelachtig gebied woont, is het beter om de Babboe City Mountain te kiezen die een extra krachtige motor heeft.

Troy elektrische bakfiets

Voor wie op zoek is naar een goedkope elektrische bakfiets is de Troy e-bike een goede optie. Dit is de bestverkochte model van bol.com en vergelijken met de Urban Arrow kost minder dan de helft.

De bak komt met 2 bankjes waardoor je gemakkelijk 4 kinderen tegelijkertijd kan vervoeren.

In tegenstelling tot de meeste e-bakfietsen is dit een driewieler, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je omvalt.

Daarnaast wordt een grote beugel gebruikt als stuur wat voor veel mensen waarschijnlijk even wennen is.

Online elektrische bakfiets kopen

Als je gemakkelijk een elektrische bakfiets wilt kopen vanuit je eigen huis kan je dat doen op de volgende websites: